lauantai 5. marraskuuta 2016

Syksyisiä kuvia

Tänä syksynä ei ole puutarhassa kovinkaan paljon häärätty, kesäkalusteet on laitettu talveksi suojaan, omenoita on poimittu ja kuvia on hieman otettu viimeisistä kukkijoista. Yhden pienen uuden sipulipenkin sain aikaiseksi, mutta muuten on tullut lähinnä vain ihasteltua puutarhaa.

Tänä vuonna tuli omenoita valtava määrä! Kaikki neljä omenapuutamme teki ennätys sadon!



Pari myöhäistä kukkijaa.


Astilbe chinensis 'Pumila'

Pari ihanaa kruunuvuokkoa.




Talven kolkutellessa ovella on aina hyvä syy siirtyä sisätiloihin hoitamaan sisällä kasvavaa viidakkoa. Lehtipistokkaina ostetut saintpauliatkin ovat intoutuneet kukkimaan, kun kaikenlaisia keinoja olen yrittänyt niiden kukitukseen, mm. kahvinporoja ja hiivaa, joka näyttää olleen tehokkain.

'Lamb's Earl Trail'


'Ramblin' Dots'

'Red Summit'

'Rob's Vanilla Trail'


Rönsyliljapistokkaatkin ovat lähteneet hienosti kasvuun. Vasemmalla takana lajike 'Ocean' ja edessä kiharainen 'Bonnie'. Oikealla tavallinen vihreä ja raidallinen.

Lidlistä ostettu iso kaktus.

Plantagenista löydetty pieni soma valkoinen kaktus.

Marraskuunkaktus intoutui kukkimaan jo lokakuun puolella.


Sisäkasveille on jo kaivettu esille lisävalaistukset (tavalliset jalkalamput ynnä muut, jotka näyttävät toimivan hienosti). Lisäksi käyttöön on otettu hyväksi todettu merileväuute, joka piristää kasveja talvellakin ja pitää ne kasvussaan. Nyt pitää vain toivoa, että tämä talvi ei tekisi viime talven kaltaista tuhoa puutarhan puolella.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti